HTML

Mi van velem Kínában

Friss topikok

Linkblog

Hazamenés előtti... :)

2010.12.10. 10:36 Supra7M

 

Nos jelentem, mostanra lett honvágyam! Ezt biztos a közelgő hazaút is hozza magával, meg az, hogy mostanra baromi fáradt lettem minden szinten. Fizikailag is meg fejben is. Majd az otthoni halászlé karácsonykor helyrehoz mindent :)

Juteszembe dec. 21-én sörözés lesz, majd írok köremilt!

Nagyon sok minden történt, de ennek nagy része munkával kapcsolatos ami másnak baromi unalmas(időnként nekünk is...). Rendszeresen nem jófejek a kínaiak bár szerintem nem szándékosan. Az hogy mi haza akarunk menni 5-kor bennük szerintem fel se merül, maga az ötlet is olyan abszurd nekik, hogy a sokadik szólás után se megy be a szűrőn. Tegnap délelőtt elkezdtük szervezni a műszerbemérést egy csőben, egész nap tököltek, majd ötkor jelentkezik a figura. Vagy most megcsináljuk, vagy nem tudják mikor lehet legközelebb mert éjszaka elkezdik tölteni a csövet és nem tudják mikor eresztik le megint...Hét körül még csináltam egy-két fényképet a toronyban arról, ahogy reflektorfénynél fektetik a csöveket! Az egyik ilyen szerelő srác mondta pár héttel ezelőtt, hogy engedjem ki őket 6 körül kajálni mert utána bezár a kajálda és ők reggel 5-ig itt lesznek.

Sokat fejlődök activityben ugyanis a tolmács nem tud mindíg velem lenni és olyankor is kell komunikálni valahogy. A csövek oldala a gépházban már félig tele van a rajzainkkal. Lehet hogy február környékén majd le kell mosatni.

Voltunk megnézni az agyaghadsereget, na az egy jó nap volt de az egyetlen pihenőnapunk arra ment el a múlt hétvégén. Én azóta is fáradt vagyok :) A legfárasztóbb az volt, hogy 400 km távolt kelett megtenni Mr Pang taxijában ami nem túl kényelmes, de nem is ez az igazi probléma, hanem a stressz. A kínai közlekedési kultúra megérne egy külön blogot. Nem biztos, hogy belefogok... Mindenesetre a 400 km 7 óráig tart nagyrészt autópályán és izomlázam lett a seggembe a végére, mert úgy szorítottam a zabszemet. Az újaim meg belilultak és még mindíg látható a lenyomatuk a kapaszkodón. Másodpercenként képes bárki életveszélyes helyzetet teremteni. Ha Mr Pangnak nem sikerül, hamar kisegíti valaki a körülöttünk őgyelgő elmebetegek közül! Az hogy az autópályán szembe jön valaki éjszaka és levillog az állítólag tök átlagos. Szerencsére nem velem történt meg!

Ez fogad ahogy belépsz. Az ősi Kína és a modern kor kapcsolatát kívánják hangsúlyolni.

 

 Ez a bácsi találta meg a sírt '76-ban ha jól emlékszem. Az öntözéshez ástak kutat...

A fénykép egyébként azért készült mert láttuk, hogy ott kajál egy öreg fater valami gyanús cuccot és ki van téve egy tábla az asztalra: NO PHOTO! Mi meg szakadtunk a röhögéstől, hogy mért nem lehet fotózni a ruhatáros bácsit kaja közben :) Később kis segítséggel rájöttünk, hogy ki is a bácsi!

 

Agyaghadsereg után itt ettünk. Az étterem tulaja a taxisunk haverja volt, mellesleg  volt országos bajnok úszó. Az erről szóló tablót meg is kellett néznünk az étterem falán. Kínaiul elmondták, hogy ki kicsoda, meg minden ilyesmit, mi meg magyarul bólogattunk és mosolyogtunk. Néha kedélyesen hátba is veregettük egymást a hagyományos Kínai-Magyar barátság jegyében. A kaja egyébként nem volt túl jó, de végülis jóllaktunk.

 

Néhány életkép Baojiból:

 

 

Ez a lakástól kb 10 perc sétára van elég központi helyen. Valami patak és csatorna féle dolog aminek a szélén egy kis zöldségtermesztés is megfigyelhető amellet, hogy a házak csatornája is ide vezet (ok lehet hogy csak esővíz...)

Ez is elég központi helyen van! Szemfülesebbek észrevehetik az ablakon kivezetett (vélhetően füst)csöveket.

 És ami közvetlenül szemben van: Elegántos üzletek, jó éttermek :)

Voltam fodrásznál is. 500 huf fullos kiszolgálás! Ez a fekvő rendszerű hajmosó cucc állati kényelmes, javaslom az otthoni piarosoknak megfontolásra!

Hogy legyen bizonyítékom készült fotó meló közben is! :)

 Gépbeállítást ellenőrzünk, balról Gyuri, jobbról Mr. Li, háttal én.

Egy nő az építkezésen is nő! Figyeljük meg a kábelhúzáshoz elengedhetetlen eredeti gyíkbőr munkavédelmi lábbelit (férfiak makoscipőben nyomják, amikor én két zokniban és meleg bakancsban vagyok hogy ne fagyjon el a lábujjam). Valamint a helyi rajzfilmfigurának tűnő jelenséget formázó lufit.

Pár napja a darusok késése miatt lekéstük a kantin nyitvatartási idejét így muszáj volt a fauban keresni egy kajáldát. Végül betértünk a fenti helyre. A helyről annyit hogy az első héten biztos nem mentem volna be az ajtón, de most muszáj volt :) Tök kedvesek voltak, kimondottan finom és bőséges kaját adtak. A végén még közös fénykép is készült, ami sajnos kicsit homályos lett. Éppen várjuk a kaját.

 

 Szépen egyél na!

 

Így készült a kaja. Wokban ahogy kell! Tészta, fűszerek, egy kis hús meg zöldség, mintha a West-End alsó szintjén lennék ebédidőben! Tényleg nagyon finom volt :)

Egy szösszet a helyi munkavédelmi előírásokról! A két kiscsávó kb 15m magasan olyan álványzatról javít vakolatot amin nincs járófelület! Az hogy ki vannak kötve abszolút nem jellemző!! Lehet hogy azért csináltam a képet :) mi az hogy ki vannak kötve!! Napokig nem látok ilyet sokszor.

A fenti kép tökéletes bemutatása a helyi álványozó művészetnek! Ne rohanjunk, mint manapság mindenki! Szánjunk egy kis időt a mívesen kidolgozott kerítésdróttal kivitelezett rögzítésk megfigyelésére, majd találjuk meg a feljutás megfelelő módját. A helyes megfejtők között 15 percnél tovább is működő kínai öngyújtót sorsolunk ki!

 

Nem akartam megfeledkezni az egyik helyi beszállítónkról "Esztergályos Mami"-ról se! Az erőműtól nem messze van a műhely ahol dolgozik. Van lakatosuk, marójuk, hegesztőjük is. Kipróbált hely, meglepően szépen és pontosan dolgozik!!

Az előző beszámolóból kimaradt a lokál tüzép:

  Legközelebb talán kitérek a helyi supermarket különlegességeire :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kazainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr92506192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackycmd 2010.12.15. 20:28:35

Na jó volt olvasni rólad bővebben!:D Aztán szépen egyél mert elveszem!!:D Várunk haza! Holnap fűzom szét a blokkot!:)

Bub 2010.12.27. 14:45:06

Tiszteletem Mr. Szakáll! :)

Lehet, hogy nem jól látom a teret a kép 2 dimenziósága miatt, szakszavakat meg ne is várj Tőlem, de ektivitiben jó vagyok ... és nagyon érdekelne, hogy létezik-e 15 percnél tovább működő kínai öngyújtó ... ráadásul ismersz, nincs lehetetlen!! :)

Szóval: A képen 3 járópalló látható. A bal oldali palló hozzánk közelebbi végé alatt a képen látható egy „vízszintes” (ki tudhassa) cső, melyből 3 „T idom” és csap segítségével 3 függőleges (ezt pláne ki tudhassa, mert merőlegesnek látszik ugyan, de ugye a vízszintes (is) kérdés) kiállás van. Ebből a 3 kiállásból a jobb oldalira tenném bal lábam, a középsőben (ami szép hosszú csőben nyilvánul meg) kapaszkodnék jobb kézzel … majd egy óvatos, de határozott mozdulattal felfelé elrugnám Magam. A bal kezemmel elkapnám a pallót Tőlünk távolabbi végén tartó vastagabb cső fölötti vékonyabb, a képen rozsdásnak ható csövet, majd a jobb kezemmel is átfognék, és a lendület végével feltolnám magam a vékonyabb csőre, ülő helyzetbe. Innen már pofon eccerű. Átdobnám a lábam a vékony cső túloldalára, ezzel át is fordulnék, a vékony cső függőleges részében megkapaszkodnék, felállnék, majd átlépnék a vastag csőre, onnan meg a pallóra. FIGYELEM!! A fent leírt folyamat csak úgy értelmezhető, ha feltételezzük, hogy Én a képen szemben állok, és a már fent említett, legalsó (a 3 kiállásos) cső mögöttről futok neki a gyakorlatnak. A pontos szemrevételelzés nélküli próba veszélyeket rejthet, balesethez vezethet, ezért kérek mindenkit végrendelkezés után, saját felelőségre fusson csak neki... (Egyébként pontos szemrevételezés után is jelentősen balesetveszélyesnek tűnik a cucc... :) )

M.

L A 2011.01.12. 11:36:25

Na'on népszerű vagyol, de kevesen írnak. :(
Nekem olybá tűnik, nincs új bejegyzésed, mióta itthon voltál?! "Meghaltál-e? vagy a kezedet görcs bántja"?
Ez azé' is baj, mert én nem láttalak élőben, bárhogy is akartalak, aztán meg volt más fuvarod a reptérre, mert nem hívtál vissza.
Van bármi működő Emiled, vagy teregessem ki itt a szenzi dolokat? :P
Bár sztem annyit dolgozol, hogy WEBni sincs időd, nemhogy esetleg elég sávszélességed se.
Na, majd folytatjuk, ha már látom, h érdemes.

Supra7M 2011.01.14. 10:13:19

@L A: Hát nem tudtam , hogy ki akarsz vinni a reptérre, vagy elfelejtettem :)
Mé nem jöttél kocsmázni? Egyébként korábban tudtad az emil címemet! Mi a baj? Küldtem elékeztetőt...
Most tervezem a következő frissítést. Mostanáig elég őrület volt itt!
süti beállítások módosítása